Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego

Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego

4.5 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
14 sztuk

Składniki

Napój migdałowy
  • 150 g migdałów, blanszowanych
  • 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
Placki
  • 30 g napoju migdałowego
    30 g mleka, lub wody
  • 2 jajka
  • 120 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
  • 60 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej rzepakowy do smażenia
  • owoce jagodowe, świeże do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 67 mg
Białko 4 g
Kalorie 491 kJ / 117 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...