Urządzenia i Akcesoria
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
14 sztuk
Składniki
Napój migdałowy
-
150 g migdałów, blanszowanych
-
1000 g wody mineralnej, niegazowanej
Placki
-
30 g mleka, lub wody30 g napoju migdałowego
-
2 jajka
-
120 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
60 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
olej rzepakowy do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
67 mg
Białko
4 g
Kalorie
491 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gorąca czekolada bez laktozy
15 min
Napój migdałowy
10 min
Waniliowy napój ryżowy
1 godz.
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5 godz. 55 min
Gofry owsiane
45 min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Kulki z amarantusa i kakao
1 godz. 20 min
Zdrowe kulki kakaowe
1 godz. 20 min
Bananowe kulki mocy
20 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min