Urządzenia i Akcesoria
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
14 sztuk
Składniki
Napój migdałowy
-
150 g migdałów, blanszowanych
-
1000 g wody mineralnej, niegazowanej
Placki
-
30 g mleka, lub wody30 g napoju migdałowego
-
2 jajka
-
120 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
60 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
olej rzepakowy do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
67 mg
Białko
4 g
Kalorie
491 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój migdałowy
10 min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 min
Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym
30 min
Omlet na mące kokosowej
20 min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Krem czekoladowy z awokado
5 min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 godz. 15 min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 godz. 55 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1 godz. 45 min