Wersje kompatybilne
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Napój migdałowy
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
Placki
-
30
g napoju migdałowego
lub 30 g mleka lub wody - 2 jajka
- 120 g banana, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 60 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- olej rzepakowy, do smażenia
- owoce jagodowe, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 67 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki gryczane bez laktozy
35min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1h 20min
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
14 Std. 15 Min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30min
Jogurt kokosowy (wegański)
12h 25min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1h
Napój migdałowy
10 dk
Omlet na mące kokosowej
20min
Karob do picia - karobowe "kakao" dla alergika
1 Std. 10 Min
Krem czekoladowy z awokado
5 dk
Brownie fasolowo-gryczane
1h
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15min