Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego

Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego

4.5 59 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
14 sztuk

Składniki

Napój migdałowy
  • migdałów, blanszowanych
    150 g
  • wody mineralnej, niegazowanej
    1000 g
Placki
  • napoju migdałowego
    30 g
    30 g mleka, lub wody
  • jajka
    2
  • banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
    120 g
  • mąki pszennej
    60 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • olej rzepakowy do smażenia
  • owoce jagodowe, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 117 kcal / 491 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 67 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...