
Wersje kompatybilne
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Napój migdałowy
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
Placki
-
30
g napoju migdałowego
lub 30 g mleka lub wody - 2 jajka
- 120 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
- 60 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- olej rzepakowy do smażenia
- owoce jagodowe, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 117 kcal / 491 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 67 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napój migdałowy
10 min
Napój migdałowy z daktylami
1 h 20 min
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
14 h 15 min
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5 h 55 min
Gofry owsiane
45 min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 h
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 h
Bananowe kulki mocy
20 min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min