Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bestäuben
- 150 g Roggenkörner
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 320 g Wasser
- 2 TL Salz
- 1 TL Honig
- 20 g Apfelessig
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 2 - 3 TL Kümmelsamen, nach Geschmack, und etwas mehr zum Bestreuen
- grobes Meersalz zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 553 kJ / 72 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Doppelbocker aus dem Topf
3 Std.
Dunkles Landbrot
4 Std.
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Weizen-Roggen-Brötchen
2 Std. 15 Min
Schweizer Bauernbrot
7h
Nuss-Möhren-Topfbrot
2 Std. 45 Min
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min