Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Wasser
-
¾
Würfel Hefe (30 g)
lub 1 ½ Pck. Trockenhefe -
50
g Buttermilch
lub 50 g Saure Sahne oder Joghurt - 650 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- 2 TL Salz
- 1 TL Backmalz (opcjonalnie)
- 1 EL Balsamico, dunkel
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 0 g