Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g dunkles Bier, malzig (z. B. Doppelbock) und etwas mehr zum Bestreichen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 200 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 2 ½ TL Salz
-
10
g Ahornsirup
lub 10 g Zuckerrübensirup - 20 g Butter
- 1 TL Brotgewürz (opcjonalnie)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 788 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Bergisches Urbrot
17 godz.
Dunkles Landbrot
4u.
Landbrot Backhausart
1hod. 40min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7h
Dinkelkruste
2h 20 min
Joghurtkruste
3hod.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3hod.
Schweizer Bauernbrot
7h
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20 min
Baguette Rustica
4h 20min