![Doppelbocker aus dem Topf Doppelbocker aus dem Topf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/154100C3-CB64-45B8-8D07-8C82F0F4C939/Derivates/b4131cf6-d01f-4696-b4f7-abf98ba46e22.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g dunkles Bier, malzig (z. B. Doppelbock) und etwas mehr zum Bestreichen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 200 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 2 ½ TL Salz
-
10
g Ahornsirup
lub 10 g Zuckerrübensirup - 20 g Butter
- 1 TL Brotgewürz (opcjonalnie)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 788 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dunkles Landbrot
4h
Buttermilchbrot
18 Std.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20min
Dinkelkruste
2h 20min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Schweizer Bauernbrot
7 Std.
Graubrot
2 Std.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 Std.
Joghurtkruste
3 Std.