Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Haselnüsse, ganz
- 100 g Möhren, in Stücken
- 200 g Wasser
- 15 g Hefe
- 450 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 100 g Haferflocken
- 150 g Naturjoghurt
- 2 TL Salz
- 1 TL Honig
-
20
g Balsamico, hell
lub 20 g Apfelessig - Öl zum Einfetten
- 20 g Haselnüsse, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 811 kJ / 194 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hafer-Körner-Brot
11ωρ. 40 λεπτ.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7h
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 Std. 40 Min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Saftiges Kürbisbrot mit Schwarzkümmel
1 Std. 30 Min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 Min
Dinkel-Walnuss-Bürlis
12h
Körner-Bürli
12h