Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Buttermilch
- 50 g Wasser
- 1 TL Honig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 250 g Roggenmehl Type 1150
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl
- 300 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 739 kJ / 177 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Landbrot Backhausart
1h 40min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7ωρ.
Weltmeisterbrot
5h
Möhren-Müsli-Brot
2h 30min
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Dinkelkruste
2 godz. 20 min
Dunkles Landbrot
3h
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Graubrot
2h
Dinkel-Ciabattabrötchen
2h
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min