Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Würfel Hefe (40 g), zerbröselt
- 70 g Milch
- 70 g Zucker
- 250 g Quark, 20% Fett
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 1 Ei
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Salz
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
- Hagelzucker zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1127 kJ / 269 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 186 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hafer-Kartoffel-Brot
2h 30min
Weihnachtliche Wecken
10óra
Quarkstuten
1 godz. 20 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4h 15min
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2h
Streuselstuten
2h 25min
Rosinenstuten
3h
Rosinenbrötchen
2h 30min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16u. 10min
Dinkel-Bürli
11h