Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 3 TL Salz
- 500 g Wasser
- 15 g Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Bauernbrot
2h 20min
Landbrot Backhausart
1h 40min
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Bierbrot
2h
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dunkles Landbrot
3h
Bierbrot
2h
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20min