Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 3 TL Salz
- 500 g Wasser
- 15 g Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Landbrot Backhausart
2 Std.
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min
Fitnessbrot
1h 45min
Dunkles Landbrot
3h
Landbrot Backhausart
1h 40min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Kartoffelbrot
1 Std. 50 Min