Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ras el hanout
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de cominhos
- 1 c. chá de curcuma
- 1 c. chá de paprika
- 1 c. chá de gengibre em pó
- ¼ c. chá de pimenta preta em grão
- 1 pau de canela
- 1 c. chá de sementes de coentros
- ½ c. chá de cardamomo verde, só as sementes
- ½ c. chá de pimenta-de-caiena em grão
- 3 cravinhos
- 1 grão de noz-moscada
Tagine
- 35 g azeite, mais 1 fio p/ temperar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 250 g água
- 400 g nabo cortado em cubos
- 200 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 15 g passas de corinto
- 15 g alperce seco cortado em pedaços
- 250 g abóbora cortada em cubos
- 150 g cuscuz
- 50 g caju torrado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1407 kJ / 337 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caril de couve-flor
35min
Estufado de beringela picante
30min
Tagliatelle com molho de pimento assado e acelgas
55min
Caril Massaman de beringela vegan
50min
Sopa Pho
50min
Canelones de beringela
1 godz. 5 min
Moussaka vegetariana
1 Std. 10 Min
Caril tailandês
45 Min
Crocante mediterrânico
50min
Penne com beringela no forno
50min
Bahji de cebola
30min
Moussaka de lentilhas
2h 20 min