Wersje kompatybilne
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo parmesão
-
30
g coentros
lub 30 g manjericão fresco - 3 dentes de alho
- 80 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 8 ovos
- ½ c. chá de sal
- 100 g queijo de cabra semicurado esfarelado
-
50
g espinafres
lub 50 g rúcula
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1686.7 kJ / 403.1 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 644.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho pesto
5 Min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 Min
Canelones de beringela
1 Std. 5 Min
Salada de abacate e atum com cebola fermentada - TM5
Brak ocen
Gratinado de funcho vegan
1 Std. 25 Min
Crocante mediterrânico
50 Min
Gratinado de queijo azul vegetariano
1j 30 menit
Lasanha de espinafres, requeijão e pesto
55 min.
Embrulhos de couve-flor com salada de couve roxa
45 Min
Penne com legumes no forno
1 Std. 5 Min
Risoto alfacinha
30 Min
Risoto de pera, noz e gorgonzola
35 Min