Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g sêmola de milho
- 30 g queijo parmesão
- 800 g água
- 1 ½ c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 2 dentes de alho
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar e p/ regar
- 400 g curgete cortada em rodelas
- 1 pitada de noz-moscada
- 100 g queijo mascarpone
- 25 g rúcula
- 1 pitada de flor de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estufado de lentilhas com legumes
1h 45min
Soufflé de legumes da época
2h 10min
Salada morna de quinoa e couve-de-bruxelas
1h
Risoto de couve e favas
35 Min
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1h
Empadão de legumes
1h
Polenta de abóbora
45min
Polenta com cogumelos e espinafres
35 Min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Folhado de abóbora e queijo azul
1h 20 min
Penne com beringela no forno
50min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45min