Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho
- 300 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 50 g chalota cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 10 g açúcar mascavado escuro
- 10 g vinagre balsâmico
- 6 pés de tomilho, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Massa
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g massa tipo tagliatelle
- 35 g azeite
- 300 g acelgas cortadas em juliana
-
200
g natas
lub 200 g natas de soja - 60 g amêndoa laminada torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2901 kJ / 694 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa e grão com molho de mostarda
30 min
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1h
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Moussaka vegetariana
1 Std. 10 Min
Tagine de legumes com ras el hanout
40 min
Folhado de abóbora e queijo azul
1h 20min
Crocante mediterrânico
50 min
Penne com beringela no forno
50 min
One pot de quinoa
40 min
Caril de legumes com bulgur
55 Min
Crumble de abóbora, batata-doce e curgete
50 min
Moussaka de lentilhas
2h 20min