Tagliatelle com molho de pimento assado e acelgas

Tagliatelle com molho de pimento assado e acelgas

4.1 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 doses

Składniki

Molho
  • pimento vermelho cortado em pedaços
    300 g
  • chalota cortada em pedaços
    50 g
  • dentes de alho
    2
  • açúcar mascavado escuro
    10 g
  • vinagre balsâmico
    10 g
  • tomilho só as folhas
    6 pés de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
Massa
  • água
    1200 g
  • sal
    1 c. chá de
  • massa tipo tagliatelle
    350 g
  • azeite
    35 g
  • acelgas cortadas em juliana
    300 g
  • natas
    200 g
    200 g natas de soja
  • amêndoa laminada torrada
    60 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 766.1 kcal / 3205.4 kJ
Białko 18.1 g
Tłuszcz 40.4 g
Węglowodany 84.7 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 1455.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...