Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 300 g chalota cortada em quartos
- 800 g abóbora-manteiga cortada em pedaços grandes
- 2 folhas de salva fresca cortadas em metades
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
-
50
g noz pecan
lub 50 g noz - 200 g queijo azul cortado em pedaços
- 15 g vinagre balsâmico
- 500 g massa folhada retangular
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1850 kJ / 443 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moussaka de lentilhas
2 Std. 20 Min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50min
Tarte de beterraba e feta
1h 40min
Canelones de beringela
1h 5min
Moussaka vegetariana
1sa 10 dk
Tarte de cogumelos e alho-francês
40min
Lasanha fresca de beterraba com recheio de espinafres e ricota
1h 15min
Penne com beringela no forno
50min
Gratinado de queijo azul vegetariano
1 Std. 30 Min
Gnocchi com abóbora e espinafres
1sa 25 dk
Lasanha de espinafres, requeijão e pesto
55min
Tarte de espargos
1h