Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo da Ilha
- 35 g azeite
- 300 g cebola cortada em gomos
- 150 g bacon em cubos
- 1200 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 500 g batatinha nova cortada em quartos
- 300 g salsichas frescas cortadas em pedaços
-
100
g couve pak-choi
lub 100 g couve kale cortada em pedaços - 200 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2059 kJ / 493 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 Min
Sopa do campo
40 Min
Sopa de segurelha
40 Min
Canja de feijão-frade
1 Std.
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Sopa de cardos
45 Min
Creme de feijão-manteiga e pesto
35 Min
Vichyssoise de espargos
40 Min
Sopa de grão com alho-francês
45 Min
Misturas
1 Std.
Sopa de grelos à portuguesa
1 Std.
Arroz de frango com bacon e couves-de-bruxelas
1 Std. 30 Min