Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2500 g água
- 10 folhas de couve-lombarda
- 500 g postas de bacalhau demolhado
- 2 ovos
- 300 g batata cortada em rodelas
- 250 g cebola cortada em rodelas
- 150 g azeite
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 4 dentes de alho
- 10 g folhas de coentros
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2336 kJ / 558.3 kcal
- Białko
- 56.7 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 5929.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35 Min
Bacalhau da consoada gratinado
1 Std. 15 Min
Filetes de peixe com curgete e cogumelos
50 Min
Garoupa com sabor mediterrânico
1 Std.
Crepes de bacalhau
1 Std. 15 Min
Tortilha de bacalhau com todos
1 Std.
Bacalhau no forno com esparregado de brócolos
1 godz. 35 min
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40 Min
Papelote de pescada com laranja com cuscuz de tomate, pimentos e cebola roxa
35 Min
Bacalhau com batata e puré de brócolos
1 godz. 35 min
Borrego guisado com batatinha nova
55min
Bacalhau à lagareiro com migas de couve e feijão
1 Std. 10 Min