Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ demolhar
- 10 g cogumelos porcini secos
- Água q.b. p/ demolhar
Couve recheada
- 1500 g água
- 200 g arroz
- 8 folhas de couve lombarda
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 500 g cogumelos cortados em metades
- 30 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Molho de cogumelos Porcini
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 20 g farinha
- 1 c. sopa de natas
- 100 g queijo-creme, com sabor a cogumelos selvagens
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2106.3 kJ / 503.4 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 77.4 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 14.5 g
- Sód
- 810.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tofu de coentrada
20min
Tofu mexido
25min
Tacos vegetarianos
25min
Strogonoff de cogumelos
30min
Guisado de grão com rama de beterraba
30min
Patê de grão com sabor a mar
10min
Bolonhesa vegan
40min
Cuscuz de couve-flor com tofu
8 Std.
Migas de couve e cogumelos com batata-doce
55min
Tofu à Lagareiro
13 Std.
Strogonoff de cogumelos com batata-doce
40min
Tagliatelle com cogumelos e cebola
25min