Urządzenia i Akcesoria
Francuska bagietka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
3 sztuki
Składniki
-
330 g wody
-
5 g suchych drożdży10 g świeżych drożdży
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki soli
-
8 - 10 kostek lodu do ułożenia na blasze piekarnika
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
15.7 g
Kalorie
2396 kJ /
573 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
125.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Ciabatta
4 godz. 40 min
Bagietki
15 godz.
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb pszenny tostowy
3 godz.
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.
Bułki do hamburgerów
3 godz.