Urządzenia i Akcesoria
Semifreddo z truskawkami i bezami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
14 porcji
Składniki
-
200 g truskawek, świeżych
-
130 g cukru pudru
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g bez pokruszonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 14 porcji
Białko
26.9 g
Kalorie
10010.6 kJ /
2391 kcal
Tłuszcz
160.6 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
216.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Świąteczny wieniec bezowy
3 godz. 30 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Orzechowe semifreddo
8 godz. 35 min