
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 200 g raw cashews (see Tips)
- 1 tsp salt
- filtered water for soaking
Beetroot dip
- 500 g beetroot (approx. 3 beetroots), peeled and cut into pieces (approx. 3 cm)
- salt to season
- ground black pepper to season
- 2 tbsp extra virgin olive oil plus extra for covering dip
- 1 garlic clove
- 2 dairy free probiotic capsules contents only (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 660 g
- Kalorie
- 1564.7 kcal / 6546.7 kJ
- Białko
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 115.6 g
- Węglowodany
- 109.5 g
- Błonnik
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Sód
- 2740.9 mg