Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 200 g raw cashews (see Tips)
- 1 tsp salt
- filtered water, for soaking
Beetroot dip
- 500 g beetroot (approx. 3 beetroots), peeled and cut into pieces (approx. 3 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for covering dip
- 1 garlic clove
- 2 dairy free probiotic capsules, contents only (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 660 g
- Kalorie
- 6546.7 kJ / 1564.7 kcal
- Białko
- 44.6 g
- Węglowodany
- 109.5 g
- Tłuszcz
- 115.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 20.7 g
- Sód
- 2740.9 mg
Alternatywne przepisy
Non-dairy Mexican chocolate ice cream
12 Std. 20 Min
Vegie crackers
12ωρ. 10 λεπτ.
Savoury cashew cream cheese
3 godz. 10 min
Brandy cashew cream
5 Min
Dairy free coconut caramel ice cream with crêpes
8h 20min
Cashew cheddar cheese
3 godz. 10 min
Chocolate and prune Easter eggs
1h 5 min
Hemp milk
5 Min
Gluten free hot cross buns
3 Std. 25 Min
Gluten free breakfast cereal clusters
1 Std. 15 Min
Vegan custard
15 Min
Gluten free rough puff pastry
1 Std. 15 Min