Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
TM6

Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb

4.7 ( 7 ocen )

Składniki

Poached pears

  • 80 - 120 g raw sugar to taste
  • 250 g water
  • 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
  • 2 cinnamon quills
  • 12 whole cloves
  • ¼ tsp ground nutmeg
  • 750 g dry red wine (1 bottle)
  • 4 Beurre Bosc pears peeled

Mulled wine gel

  • 80 g pure maple syrup
  • 10 g agar agar
  • ¼ sea salt
  • ⅛ tsp ground black pepper

Cheesecake

  • 40 g unsalted butter softened
  • 100 g gingernut biscuits (approx. ½ packet)
  • 250 g cream cheese
  • 150 g pouring (whipping) cream
  • 40 g pure maple syrup
  • 1 tsp vanilla bean paste
  • pecan nuts chopped, to serve
  • micro herbs to decorate

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
841.1 kcal / 3532.4 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
49.8 g
Węglowodany
70.5 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
29.7 g
Sód
473.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy