Wersje kompatybilne
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poached pears
- 80 - 120 g raw sugar, to taste
- 250 g water
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 2 cinnamon quills
- 12 whole cloves
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g dry red wine (1 bottle)
- 4 Beurre Bosc pears, peeled
Mulled wine gel
- 80 g pure maple syrup
- 10 g agar agar
- ¼ sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
Cheesecake
- 40 g unsalted butter, softened
- 100 g gingernut biscuits (approx. ½ packet)
- 250 g cream cheese
- 150 g pouring (whipping) cream
- 40 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean paste
- pecan nuts, chopped, to serve
- micro herbs, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3532.4 kJ / 841.1 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.7 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 473.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7h 30min
Béarnaise sauce
20min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)
2 Std.
Strawberry and meringue semifreddo
12h 15 min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 godz. 40 min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2h 10 min
Lemon and white chocolate lava cakes
30min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 Std. 25 Min
Classic lemon tart
3h 10 min
Yoghurt with red berry coulis
13h 20min
Traditional Apple pie
1h 30min