Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb

Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb

4.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Poached pears
  • raw sugar to taste
    80 - 120 g
  • water
    250 g
  • freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
    20 g
  • cinnamon quills
    2
  • whole cloves
    12
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • dry red wine (1 bottle)
    750 g
  • Beurre Bosc pears peeled
    4
Mulled wine gel
  • pure maple syrup
    80 g
  • agar agar
    10 g
  • sea salt
    ¼
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
Cheesecake
  • unsalted butter softened
    40 g
  • gingernut biscuits (approx. ½ packet)
    100 g
  • cream cheese
    250 g
  • pouring (whipping) cream
    150 g
  • pure maple syrup
    40 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • pecan nuts chopped, to serve
  • micro herbs to decorate

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 841.1 kcal / 3532.4 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 49.8 g
Węglowodany 70.5 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 29.7 g
Sód 473.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...