
Wersje kompatybilne
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poached pears
- 80 - 120 g raw sugar to taste
- 250 g water
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 2 cinnamon quills
- 12 whole cloves
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g dry red wine (1 bottle)
- 4 Beurre Bosc pears peeled
Mulled wine gel
- 80 g pure maple syrup
- 10 g agar agar
- ¼ sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
Cheesecake
- 40 g unsalted butter softened
- 100 g gingernut biscuits (approx. ½ packet)
- 250 g cream cheese
- 150 g pouring (whipping) cream
- 40 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean paste
- pecan nuts chopped, to serve
- micro herbs to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 841.1 kcal / 3532.4 kJ
- Białko
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.7 g
- Sód
- 473.4 mg