
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g ziemniaków, ugotowanych (patrz wskazówka)
- 100 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do obtaczania pulpecików
- 220 g tuńczyka, z puszki, w sosie własnym, odsączonego (waga po odsączeniu)
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, opcjonalnie
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 jajko
- 2 - 3 szczypty papryki słodkiej, mielonej
- olej, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 184.6 kJ / 44 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 137.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką
1 godz.
Oładki ziemniaczane z grzybami
1h 10 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1h 5min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1 godz.
Hiszpański omlet ziemniaczany
40 min
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
1h 10 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1h 10 min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2h 10min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1h 25min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30 min