Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g ziemniaków, ugotowanych (patrz wskazówka)
- 100 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do obtaczania pulpecików
- 220 g tuńczyka, z puszki, w sosie własnym, odsączonego (waga po odsączeniu)
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, opcjonalnie
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 jajko
- 2 - 3 szczypty papryki słodkiej, mielonej
- olej, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 184.6 kJ / 44 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 137.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 godz. 5 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 Std.
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5u. 35min
Groszek z jajkiem
1 Std.
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 Std. 30 Min
Kotlety z wątróbki
35min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1 Std.
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50min
Ryba w cieście bazyliowym
1 Std.
Placki porowe z mięsnym farszem
1 Std.