Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków

Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków

4.7 216 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
30 sztuk

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    4 - 5 gałązek
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • ziemniaków ugotowanych (patrz wskazówka)
    150 g
  • bułki tartej plus dodatkowa ilość do obtaczania pulpecików
    100 g
  • tuńczyka, z puszki w sosie własnym, odsączonego (waga po odsączeniu)
    220 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego opcjonalnie
    1 łyżka
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • jajko
    1
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 - 3 szczypty
  • olej do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 44 kcal / 184.6 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 137.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...