Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków

Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków

4.7 219 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
30 sztuk

Składniki

  • 4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g ziemniaków ugotowanych (patrz wskazówka)
  • 100 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do obtaczania pulpecików
  • 220 g tuńczyka, z puszki w sosie własnym, odsączonego (waga po odsączeniu)
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego opcjonalnie
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • 2 - 3 szczypty papryki słodkiej, mielonej
  • olej do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 44 kcal / 184.6 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 137.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...