Urządzenia i Akcesoria
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
30 sztuk
Składniki
-
4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
150 g ziemniaków ugotowanych (patrz wskazówka)
-
100 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do obtaczania pulpecików
-
220 g tuńczyka, z puszki w sosie własnym, odsączonego (waga po odsączeniu)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego opcjonalnie
-
1 płaska łyżeczka soli
-
1 jajko
-
2 - 3 szczypty papryki słodkiej, mielonej
-
olej do głębokiego smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
137.8 mg
Białko
2 g
Kalorie
184.6 kJ /
44 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini ptysie serowe (Gougères)
1 godz.
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Bułeczki z sera gruyère
45 min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 godz. 10 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Hiszpański omlet ziemniaczany
40 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Placki porowe z mięsnym farszem
1 godz.
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.