
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 150 g ziemniaków ugotowanych (patrz wskazówka)
- 100 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do obtaczania pulpecików
- 220 g tuńczyka, z puszki w sosie własnym, odsączonego (waga po odsączeniu)
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego opcjonalnie
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 jajko
- 2 - 3 szczypty papryki słodkiej, mielonej
- olej do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 44 kcal / 184.6 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 137.8 mg