Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
TM5 TM6

Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków

Składniki

  • 4 - 5 gałązek natki pietruszki, tylko liście
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g ziemniaków, ugotowanych
  • 100 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do obtaczania pulpecików
  • 220 g tuńczyka z puszki, w sosie własnym, odsączonego (waga po odsączeniu)
  • 1 łyżka soku z cytryny, opcjonalnie
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • 2 - 3 szczypty papryki słodkiej
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
117 kJ / 28 kcal
Białko
2.3 g
Węglowodany
4.2 g
Tłuszcz
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie