Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
TM6 TM5

Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków

4.7 (198 ocen)

Składniki

  • 4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g ziemniaków, ugotowanych (patrz wskazówka)
  • 100 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do obtaczania pulpecików
  • 220 g tuńczyka, z puszki, w sosie własnym, odsączonego (waga po odsączeniu)
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, opcjonalnie
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • 2 - 3 szczypty papryki słodkiej, mielonej
  • olej, do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
184.6 kJ / 44 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
0.3 g
Sód
137.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy