Merlan aux poireaux
TM6 TM5

Merlan aux poireaux

4.3 (160 ocen)

Składniki

  • 700 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
  • 30 g de beurre
  • 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 80 g de vin blanc sec
  • 600 g de filets de merlan
    lub 600 g de filets de poisson blanc
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
    lub 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1612 kJ / 386.3 kcal
Białko
30.5 g
Węglowodany
8.3 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Błonnik
5 g
Sód
581.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy