Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli mayonnaise
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 80 g mayonnaise (see Tips)
- 2 tsp lime juice
Mussel fritters
- 30 g sweet potato, unpeeled and cut into julienne (approx. 5 cm long)
- 20 g fresh ginger (5 cm piece), cut into julienne
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded and cut into julienne
- 500 g water
- 1000 g mussels (New Zealand green lipped), cleaned and debearded
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus an extra 24 fresh coriander leaves
- 100 g full cream milk
- 50 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 1 egg
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 - 6 tbsp vegetable oil, plus extra for frying fritters
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3294.8 kJ / 784.5 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 56.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1913.4 mg
Alternatywne przepisy
Whitebait fritters
35min
Almond tortillas
1h 30min
NZ mustard sauce
15min
Sour Plum Sauce
55 Min
Feijoa celebration cake
1h 30min
Steamed Pork Belly in Lotus Leaf
1h 30min
Feijoa chutney
1h 15min
Scotch eggs
50min
Feijoa jelly
27 Std. 40 Min
Fish pie with cauliflower mash
1h 15min
Cheesy pull-apart garlic bread
1u.
Mint sauce
5min