Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 kangaroo fillets (180-200 g each, 3 cm thickness)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- olive oil, for drizzling
- 4 sprigs fresh rosemary
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 1 tbsp salted butter, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 985.2 kJ / 234.6 kcal
- Białko
- 42.9 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 154.5 mg
Alternatywne przepisy
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 Std. 5 Min
Chicken stock paste
45min
Meat stock paste
45min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
Soufflé omelette with hot smoked salmon
25min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7sa 25 dk
Chilli garlic prawns
10 min
Slow cooked ribs in smoked paprika barbecue sauce
3ωρ. 15 λεπτ.
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Chicken velouté meal (TM6)
45min
Wonton soup (pork)
45min