![Choux amarena Choux amarena](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E46EE673-55B2-4B0F-B8FF-7419DAF4C01E/Derivates/2D4FCCEF-33D2-44FE-87BB-C17D784F4FE6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs moyens (53-63 g)
La crème aux cerises amarena
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 250 g de mascarpone
- 240 g de cerises amarena, au sirop (et 20 g de sirop)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringue italienne
30min
Macarons saveur mojito
26 godz. 30 min
Framboisier
1h
Mini-choux aux fraises
1ч. 10 мин.
Choux meringués aux fruits de la Passion
2 Std. 45 Min
Sphère chocolat-mandarine
12 Std.
Macarons au café
24h
Choux aux pignons de pin caramelisés et citron
4h
Mille-feuille pomme-safran
3h 15min
Opéra de foie gras
24h
Choux façon tiramisu
1 godz. 50 min
Mini éclairs aux fraises Tagada
24h