Mille-feuille pistache-framboise

Mille-feuille pistache-framboise

3.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre doux préalablement congelé à plat et en morceaux
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel fin
    1 pincée
La crème pâtissière
  • de lait
    500 g
  • de fécule de maïs
    50 g
  • œufs
    3
  • de vanille en poudre
    10 g
  • de sucre en poudre
    80 - 100 g
  • d'arôme naturel de pistache
    1 c. à café
  • de colorant alimentaire vert en poudre
    1 pointe de couteau
Le montage
  • framboises fraîches
    12

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 324 kcal / 1356 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 30.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...