![Brioches des Rois au praliné Brioches des Rois au praliné](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5E766705-AABE-44EB-9752-752383E41A0F/Derivates/5CA85235-846F-450C-8C36-CFC316BB95FE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de lait, et un peu pour la dorure
- 1 sachet de levure boulangère sèche (traditionnelle. 8 g env.)
- 550 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 2 œufs
- 110 g de sucre roux
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 110 g de beurre doux, pommade et coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel fin
- 6 rochers au chocolat, type Rocher Suchard®, coupés en trois
- 100 g de sucre perlé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1336.7 kJ / 316.8 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 45.1 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Brioche "super bonne"
3h
Brioche parisienne
24 Std.
Galette briochée aux pépites de chocolat
4小时 50 分钟
Oreillettes
3小时 40 分钟
Galette briochée aux pralines roses
7h 25min
Fougasse aux grattons
2 Std.
Roulé brioché aux fruits confits
3 godz. 10 min
Bûche aux marrons
1h 40min
Pompes à l'huile
3h
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Brioches fourrées au praliné
2 Std. 45 Min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3sa 50 dk