![Pannacotta au blé noir Pannacotta au blé noir](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC1A80A6-D54F-42FD-97E9-E6955438A60F/Derivates/CBFBA0D2-A468-47D1-857E-176823BBF4CD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de lait
- 80 g de graines de kasha
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 50 g de sucre roux
- 30 g d'eau
- 30 g de sucre en poudre
- 200 g de fraises
- 15 g de chouchen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 832 kJ / 354 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gianduja choco-Passion
18 godz. 20 min
Petits pots de crème au chocolat
40min
Crème renversée au chocolat
1h
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15min
Coulant chocolat au cœur caramel
24h
Blanc-manger coco-ananas
4h 15min
Lasagne de la mer
1h
Cheesecake à la fraise et aux biscuits amaretti
3 Std. 30 Min
Tarte au citron
12 Std.
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30 min
Fraisiers façon tiramisu
12 godz. 30 min
Crème brûlée
4 Std. 10 Min