Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue (la veille)
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La glace à l'amande (la veille)
- 100 g d'amandes émondées
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 300 g de lait
La glace à l'amande (le jour même)
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre roux
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
La glace à la griotte
- 40 g de sucre en poudre
- 250 g de griottes surgelées
- 1 blanc d'œuf
La finition
- 60 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 150 g de mascarpone, très froid
- 1 trait d'extrait naturel d'amande
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1738 kJ / 416 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Omelette norvégienne revisitée
5h
Gianduja choco-Passion
18 godz. 20 min
Croustillant chocolat-framboise
16hod.
Mini-saint-honoré
2h
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2h 15min
Bûche chocolat-cassis
1h 45min
Mystère cœur chocolat
3 Std. 35 Min
Tarte aux cassis meringuée
2 Std. 30 Min
Bûche tout chocolat
7 Std. 20 Min
Meringue italienne
30min
Bûche aux marrons
1h 40min