Vacherin griotte-amande

Vacherin griotte-amande

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
10 parts

Składniki

La meringue (la veille)
  • blancs d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    200 g
La glace à l'amande (la veille)
  • d'amandes émondées
    100 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    200 g
  • de lait
    300 g
La glace à l'amande (le jour même)
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sucre roux
    50 g
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
La glace à la griotte
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de griottes surgelées
    250 g
  • blanc d'œuf
    1
La finition
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    150 g
  • de mascarpone très froid
    150 g
  • d'extrait naturel d'amande
    1 trait

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 416 kcal / 1738 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 41.2 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...