Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di miso bianco (shiro)
- 40 g di mirin
-
35
g di sake
lub 35 g di acqua - 30 g di zucchero
- 1 ½ cucchiaino di olio di sesamo
- 2 pizzichi di sale
- 360 g di melanzane, a dadini (3x2 cm)
- 1600 g di acqua (vedere consigli)
- 30 g di succo di limone
- 1 cucchiaio di semi di sesamo, tostati
- 1 cipollotto, a rondelle diagonali
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 670 mg
Alternatywne przepisy
Salmone sottovuoto in salsa teriyaky
1j 20 menit
Carote sottovuoto al miele
1j 20 menit
Salmone sottovuoto aromatizzato al lime e zenzero
1j 20 menit
Gamberi in agrodolce sottovuoto
1 Std. 15 Min
Zucca al curry
45 Min
Ananas sottovuoto
1 Std. 15 Min
Costolette d’agnello con carciofi sottovuoto
9 Std. 30 Min
Focaccia con kefir
12 Std.
Zucca sottovuoto con pinoli e uvetta
45 Min
Carote sottovuoto timo e feta
1j
Zucca con condimento di guanciale al balsamico a Cottura Lenta
4j 30 menit
Yogurt greco (con fermenti per yogurt)
18h 20min