Quiche Lorraine (senza glutine)

Quiche Lorraine (senza glutine)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

  • 50 g di Gruviera a pezzi
Impasto
  • 75 g di burro a dadini (1-2 cm) e poi congelato per 30 minuti + q.b.
  • 100 g di farina senza glutine + q.b.
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 50 g di acqua, fredda
  • 5 g di sale
Ripieno
  • 150 g di pancetta a cubetti
  • 4 uova
  • 50 g di latte
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 575.7 mg
Białko 9.5 g
Kalorie 1320.2 kJ / 315.5 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...