Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Gruviera, a pezzi
Impasto
- 75 g di burro, a dadini (1-2 cm) e poi congelato per 30 minuti + q.b.
- 100 g di farina senza glutine + q.b.
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 50 g di acqua, fredda
- 5 g di sale
Ripieno
- 150 g di pancetta a cubetti
- 4 uova
- 50 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- ¼ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1320.2 kJ / 315.5 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 575.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30min
Pasta brisèe (senza glutine)
1h 15min
Crostata al salame e formaggio (senza glutine)
2hod. 10min
Mini sbriciolate alla mela (senza glutine)
55min
Quiche Lorraine (senza glutine)
2 Std.
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2h 50min
Torta della nonna (senza glutine e senza lattosio)
2 Std.
Gnocco fritto (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Burger buns (senza glutine)
5h
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50min
Pasta per pizza (senza glutine)
2hod. 10min