Toasts al basilico con formaggio alle erbe e olio al limone

Toasts al basilico con formaggio alle erbe e olio al limone

4.9 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

Pane al basilico
  • di latte
    160 g
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    40 g
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    15 g
  • di zucchero
    10 g
  • di farina manitoba + q.b.
    400 g
  • di burro morbido a pezzi + q.b.
    40 g
  • uovo
    1
  • di sale
    1 cucchiaino
Formaggio alle erbe
  • di erba cipollina fresca
    6 rametti
  • foglie di basilico fresche
    8
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • di pinoli sgusciati
    30 g
    30 g di gherigli di noci
  • limone la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di olio extravergine di oliva
    80 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    350 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 343.4 kcal / 1436.8 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 28.4 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 241.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...