Toasts al basilico con formaggio alle erbe e olio al limone

Toasts al basilico con formaggio alle erbe e olio al limone

4.9 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

Pane al basilico
  • 160 g di latte
  • 40 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 10 g zucchero
  • 400 g di farina manitoba + q.b.
  • 40 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di sale
Formaggio alle erbe
  • 6 rametti di erba cipollina fresca
  • 8 foglie di basilico fresche
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 30 g di pinoli sgusciati
    30 g di gherigli di noci
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 80 g olio extravergine di oliva
  • 350 g di formaggio fresco spalmabile

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 241.7 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 1436.8 kJ / 343.4 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 28.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...