Wersje kompatybilne
Carotine di pasta sfoglia con ripieno alle carote
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
- 2 pizzichi di sale
Terminare la preparazione
- 8 carote di media grandezza, pulite
- 1 - 2 tuorli d'uovo
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
- 300 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 8 - 16 gambi di prezzemolo fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1247.4 kJ / 298.1 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 540.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di pollo alla quinoa con ketchup
1h 20min
Flan di zucchine e mozzarella
50min
Rotolo ai piselli
50min
Alberelli di sfoglia
1 godz. 30 min
Millefoglie di patate e polpo (TM6)
40 min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
35p
Scones salati al basilico e crema di ricotta
40 min
Risotto con petali di carote e caprino
30 min.
Focaccia patate e rosmarino
1h
Focaccine ricotta e uva
40 min
Panini coniglietto al formaggio
45 min
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1h