Goxua (País Vasco)

Goxua (País Vasco)

4.5 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 raciones

Składniki

  • de azúcar glas
    50 g
  • de nata (35% de grasa)
    700 g
  • de queso mascarpone (opcjonalnie)
    1 cucharada
  • de leche
    300 g
  • huevos
    3
  • de harina de repostería
    50 g
    50 g de maicena
  • de azúcar vainillado
    1 cucharadita
  • de azúcar
    70 g
Salsa de caramelo
  • de azúcar
    250 g
  • de nata (35% de grasa)
    250 g
  • de agua
    30 g
  • de zumo de limón
    1 cucharadita
  • de mantequilla muy fría (en un solo trozo)
    30 g
  • de vinagre
    1 cucharada
Montaje
  • sobaos pequeños (aprox. 320 g)
    16

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 873 kcal / 3650 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 56.2 g
Węglowodany 80.4 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 32.9 g
Sód 175.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...