Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de azúcar glas
- 1 cucharada de queso mascarpone (opcjonalnie)
- 700 g de nata (35% de grasa)
- 300 g de leche
- 3 huevos
-
50
g de harina de repostería
lub 50 g de maicena - 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Salsa de caramelo
- 250 g de azúcar
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 30 g de mantequilla muy fría (en un solo trozo)
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de agua
- 1 cucharada de vinagre
Montaje
- 16 sobaos pequeños (aprox. 320 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3650 kJ / 873 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 80.4 g
- Tłuszcz
- 56.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 175.2 mg
Alternatywne przepisy
Costrada de Aoiz (Navarra)
2h
Brazos de chocolate y praliné
3 Std.
Mini quesadas con toffelate nevado
2h 10min
Canutillos de crema
3 Std.
Petisús (éclairs)
1h 50 min.
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12 Std. 50 Min
Pastel vasco (Gateau basque)
3h 10 min.
Torrijas con crema pastelera tostada
40min
Rosquillas
30min
Leche frita
2 godz. 45 min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h