Goxua (País Vasco)

Goxua (País Vasco)

4.5 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 raciones

Składniki

  • 50 g de azúcar glas
  • 700 g de nata (35% de grasa)
  • 1 cucharada de queso mascarpone (opcjonalnie)
  • 300 g de leche
  • 3 huevos
  • 50 g de harina de repostería
    50 g de maicena
  • 1 cucharadita de azúcar vainillado
  • 70 g de azúcar
Salsa de caramelo
  • 250 g de azúcar
  • 250 g de nata (35% de grasa)
  • 30 g de agua
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 30 g de mantequilla muy fría (en un solo trozo)
  • 1 cucharada de vinagre
Montaje
  • 16 sobaos pequeños (aprox. 320 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 175.2 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 3650 kJ / 873 kcal
Tłuszcz 56.2 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 32.9 g
Węglowodany 80.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...