Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de harina de repostería
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 250 g de mantequilla a temperatura ambiente en trozos
- 250 g de azúcar
- 5 huevos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2913 kJ / 697 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 206.9 mg
Alternatywne przepisy
Goxua (País Vasco)
1h 35min
Pastas de té rizadas
40min
Marañuelas de Avilés
3 godz. 15 min
Marquesas
30 min
Caramelos de casadielles
25min
Trenza de leche
2 godz. 30 min
Rosquillas glaseadas con caramelo
5h
Minirroscón de Reyes
3h
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50min
Torrijas con crema pastelera tostada
40min
Bizcocho de aceite de oliva
40min