Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)

Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)

4.3 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • cukru
    120 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • gruszki, odmiana Williams twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
    4
  • wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
    900 - 1000 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
    1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku
  • płatki migdałowe, prażone ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 244 kcal / 1024 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...