Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym
TM6

Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym

Składniki

  • 120 g cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 4 gruszki, odmiana Williams, twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
  • 900 - 1000 g wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • płatki migdałowe, prażone, ilość do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1024 kJ / 244 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie