
Urządzenia i Akcesoria
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
cukru120 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego1 ½ łyżeczki
-
gruszki, odmiana Williams twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół4
-
wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski900 - 1000 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
płatki migdałowe, prażone ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
244 kcal /
1024 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOUS-VIDE
10 Przepisów
Polska
Polska