
Urządzenia i Akcesoria
Orzechy słodko-pikantne
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g masła
-
100 g orzeszków ziemnych, niesolonych
-
50 g orzechów laskowych
-
50 g migdałów, ze skórką
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego drobnego (patrz wskazówka)
-
10 g wody
-
½ - ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
388 kcal /
1623.3 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
24.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
300.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cukier jabłkowo-cynamonowy
5 min
Orzechy nerkowca limonkowo-kokosowe na ostro
25 min
Kandyzowane orzeszki ziemne
3 godz. 20 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Kurkuma chai
15 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min
Ciasteczka cebulowe
40 min
Krem z niesolonych orzeszków ziemnych
5 min
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min
Słodkie migdały w karmelu
20 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Masło orzechowe
5 min