Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy

Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy

4.4 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
    90 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • cukru
    50 - 70 g
  • mandarynki
    2
  • miodu
    6 łyżeczek
  • jajka
    2
  • mąki pszennej
    90 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 272 kcal / 1137 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...