Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy

Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy

4.4 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 90 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 50 - 70 g cukru
  • 2 mandarynki
  • 6 łyżeczek miodu
  • 2 jajka
  • 90 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 500 g wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 4 g
Kalorie 1137 kJ / 272 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...