Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
90 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 - 70 g cukru
-
2 mandarynki
-
6 łyżeczek miodu
-
2 jajka
-
90 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
1137 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaroniki migdałowe
35 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Cynamonowy napój z orzechów makadamia
10 min
Grecka bougatsa z kremem
4 godz. 45 min
Pieczone brzoskwinie z bezą
40 min
Fizoły ze śliwkami
9 godz. 30 min
Sorbet gruszkowy z goździkami
13 godz.
Kokosowe lassi
5 min
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min