
Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek90 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
cukru50 - 70 g
-
mandarynki2
-
miodu6 łyżeczek
-
jajka2
-
mąki pszennej90 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
272 kcal /
1137 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1 godz. 50 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą
4 godz. 50 min
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min