Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
90 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 - 70 g cukru
-
2 mandarynki
-
6 łyżeczek miodu
-
2 jajka
-
90 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
1137 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaroniki migdałowe
35 min
Kokosowy napój z orzechów nerkowca
25 min
Wytrawne ciasteczka z ziołami i parmezanem
1 godz. 35 min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Krówki toffi
2 godz.
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Ciasto ananasowe
55 min
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min