
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 kawałków
Składniki
Pesto ziołowe
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek60 g
-
salami pokrojonego na 2 cm kawałki150 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
ząbki czosnku2
-
bazylii, świeżej tylko liście30 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
-
tymianku, świeżego tylko liście5 - 10 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Sernik
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
jajka4
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki1000 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki100 g
-
soli1 łyżeczka
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół50 g
-
czarnych oliwek, bez pestek30 g
-
pieczarek marynowanych10
-
krakersy solone ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
252.8 kcal /
1058.4 kJ
Białko
15.9 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
9.9 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska