
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość (w listkach) do dekoracji80 g
-
liści bazylii, świeżych25 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski110 g
-
oregano, suszonego2 łyżeczki
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia karczochów550 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
cukru½ łyżeczki
-
mąki pszennej300 g
-
suchych drożdży (7-8 g)1 opakowanie
-
soli2 ¼ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 łyżek
-
karczochy świeże3
-
ząbki czosnku3
-
zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na 3 cm kawałki1
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, plus dodatkowa ilość do dekoracji2
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
nasion kopru włoskiego, suszonych½ łyżeczki
-
zielonych szparagów świeżych, bez zdrewniałych końcówek, pokrojonych na 3 części130 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez końcówek, przekrojonej na pół100 g
-
sałaty rzymskiej pokrojonej na 5 cm kawałki200 g
-
zielonego groszku, mrożonego80 g
-
liści szpinaku, świeżych50 g
-
koperek, świeży tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585.7 kcal /
2452.1 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
32.1 g
Węglowodany
56.6 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
929.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska