Urządzenia i Akcesoria
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość (w listkach) do dekoracji
-
25 g liści bazylii, świeżych
-
110 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
550 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia karczochów
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki cukru
-
300 g mąki pszennej
-
1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
5 łyżek soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 karczochy świeże
-
3 ząbki czosnku
-
1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na 3 cm kawałki
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
-
130 g zielonych szparagów świeżych, bez zdrewniałych końcówek, pokrojonych na 3 części
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, przekrojonej na pół100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez końcówek, przekrojonej na pół
-
200 g sałaty rzymskiej pokrojonej na 5 cm kawałki
-
80 g zielonego groszku, mrożonego
-
50 g liści szpinaku, świeżych
-
koperek, świeży tylko liście, ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
929.6 mg
Białko
17 g
Kalorie
2452.1 kJ /
585.7 kcal
Tłuszcz
32.1 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
56.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Tabbouleh z surowymi warzywami
1 godz. 45 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Grzanka z serkiem, kawiorem i surówką z rzodkiewki
25 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Smoothie bowl z botwiną i sokiem pomarańczowym
10 min
Sałatka z owocami morza i sosem porowym
1 godz. 20 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym
1 godz.
Makaron z fenkułem i sosem pomidorowym
45 min