
Urządzenia i Akcesoria
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Ciasto na tortelloni
-
mąki pszennej200 g
-
jajka2
-
oleju1 - 2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
liści szpinaku baby, świeżych250 g
-
sera ricotta odsączonego250 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
woda do gotowania
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
soli1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
469 kcal /
1964.8 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
532.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska