Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na tortelloni
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 - 2 łyżeczki oleju
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
-
250
g liści szpinaku baby, świeżych
lub 250 g liści szpinaku, świeżych, dużych, pokrojonych w paski - 250 g sera ricotta, odsączonego
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Przygotowanie
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- woda, do gotowania
-
1
łyżka oliwy z oliwek
lub 1 łyżka oleju - 1 - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1964.8 kJ / 469 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 532.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1h 10min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1h 30min
Tortille
1h 15min
Pierogi ruskie
1h 30min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14h
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1h 30min
Ravioli z krewetkami
1h 40 min
Gnocchi alla romana
2h
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Naleśnikowy makaron
55min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 Std. 20 Min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min