Tortelloni z ricottą i szpinakiem
TM5 TM6

Tortelloni z ricottą i szpinakiem

Składniki

Ciasto na tortelloni

  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 - 2 łyżeczki oleju
  • ½ łyżeczki soli

Nadzienie

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 250 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 250 g sera ricotta, odsączonego
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Przygotowanie

  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • woda, do gotowania
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
947 kJ / 226 kcal
Białko
10.6 g
Węglowodany
3.9 g
Tłuszcz
20.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie