Urządzenia i Akcesoria
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Ciasto na tortelloni
-
200 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
1 - 2 łyżeczki oleju
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
250 g liści szpinaku, świeżych, dużych, pokrojonych w paski250 g liści szpinaku baby, świeżych
-
250 g sera ricotta odsączonego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
woda do gotowania
-
1 łyżka oleju1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
532.3 mg
Białko
22 g
Kalorie
1964.8 kJ /
469 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Makaron bezjajeczny
1 godz. 35 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min