Wersje kompatybilne
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla
- 400 g di patate, pelate e a tocchetti (1,5 cm)
- 140 g di spinaci baby freschi
- 700 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 320 g di pasta secca tipo mezzi rigatoni
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1919 kJ / 459.3 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1027 mg
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35min
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40min
Pasta risottata con zucca e piselli
40min
Pennette risottate al pesto di spinacino e anacardi
30min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35min
Penne risottate al pesto di melanzane
40min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35min
Penne risottate con verdure
35min
Spaghetti alla chitarra con piselli e curcuma (vegan)
50min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50min