![Artichaut poivrade en barigoule Artichaut poivrade en barigoule](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8A93B159-3B8B-4FF8-88FE-4B5C10180AD5/Derivates/331b4209-293b-4c2b-95f5-b33fe097fdd9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 artichauts poivrade
- jus de citron, pour les artichauts
- 1 oignon blanc, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 1 carotte de petite taille, détaillée en dés
- 100 g de lardons
- 100 g de vin blanc
- du sel, à ajuster en fonction des goûts
- du poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g d'eau ou à hauteur du contenu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1374 kJ / 331 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 51 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artichauts et fèves en bagna cauda
1 Std.
Fèves fraîches à la catalane
3h
Langouste au combava
55 dk
Tartare de sardine sur fonds d’artichaut
45 Min
La daube niçoise
13sa 20 dk
Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)
Brak ocen
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1 godz. 30 min
Asperges sauce romesco
45 Min
Artichauts marinés à l'italienne
12h
Caviar d'aubergines
1ωρ. 5 λεπτ.
Pissaladière classique
2 godz.
Tian aux anchois, olives et romarin
1sa 20 dk