Velouté de légumes verts au sarrasin

Velouté de légumes verts au sarrasin

4.2 77 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • de farine de sarrasin
    60 g
  • gousses d'ail
    4
  • gros oignon coupé en morceaux
    1
  • de beurre demi-sel
    20 g
  • poireau coupé en rondelles
    1
  • feuilles de blette coupées en morceaux
    4
  • de bouillon de volaille
    800 g
  • du sel à ajuster en fonction des goûts
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • de fromage frais type St Môret®
    3 c. à soupe
  • de comté râpé
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 143.3 kcal / 600.7 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 350.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...