Velouté de mâche aux Saint-Jacques

Velouté de mâche aux Saint-Jacques

3.2 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    300 g
  • de pommes de terre farineuses, spécial purée coupées en morceaux
    160 g
  • de mâche lavée et essorée, réserver quelques feuilles pour la finition
    450 g
  • d'eau de Vichy
    800 g
  • de beurre
    80 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • noix de saint-jacques sans corail
    4
  • d'huile de noisette
    2 c. à café
  • de fleur de sel
    4 pincées
  • aigre-doux (opcjonalnie) de carottes maison (voir "Conseil(s)")

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 258 kcal / 1068 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...