Velouté de mâche aux Saint-Jacques

Velouté de mâche aux Saint-Jacques

3.2 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 300 g d'eau
  • 160 g de pommes de terre farineuses, spécial purée coupées en morceaux
  • 450 g de mâche lavée et essorée, réserver quelques feuilles pour la finition
  • 800 g d'eau de Vichy
  • 80 g de beurre
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 4 noix de saint-jacques sans corail
  • 2 c. à café d'huile de noisette
  • 4 pincées de fleur de sel
  • aigre-doux (opcjonalnie) de carottes maison (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 1068 kJ / 258 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...