Tarte aux épinards et citron confit

Tarte aux épinards et citron confit

4.3 46 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 parts

Składniki

La pâte brisée au fenouil
  • de graines de fenouil
    ½ c. à café
  • de farine de blé complet
    150 g
  • de beurre coupé en morceaux
    75 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'eau
    50 g
La garniture
  • de beurre
    30 g
  • d'épinards frais coupés en chiffonnade
    300 g
  • de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
    200 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • d'eau
    500 g
  • le zeste d'un citron jaune non traité sans la partie blanche, coupé en fines lamelles
  • de sucre en poudre
    35 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 509 kcal / 2123 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...