Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de beurre
-
150
g de farine de blé type 55
lub 150 g de farine de blé complet - ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 50 g d'eau
La garniture
- 300 g d'eau
- 3 poivrons, épépinés et coupés en lanières
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de sucre roux
- 1 c. à soupe de romarin frais
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de tapenade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1172 kJ / 281 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte provençale
1小时 15 分钟
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Tarte aux asperges et chèvre frais
1h 20min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2 Std.
Tatin d'aubergine
1 godz. 5 min
Pissaladière aux oignons rouges
50min
Pissaladière
2小时 10 分钟
Croustillants aux épinards et roquefort
25min
Caviar d'aubergine aux poivrons
1小时 35 分钟
Parmigiana d'aubergine
1 Std. 30 Min
Panisses
30min
Anchoïade
15 Min