Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 300 g de mélange 3 riz
- 100 g de lentilles vertes sèches
- 5 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 jus de citron fraîchement pressé
- du poivre moulu
- 4 c. à soupe d'amandes effilées, grillées
- 3 c. à soupe d'oignons frits déshydratés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 745 kJ / 179 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Salade de lentilles vertes
45min
Salade de pois cassés, jambon et pommes
55min
Blé, lentilles, cranberries, noix et mimolette
25min
Tomates farcies au sarrasin
1h
Taboulé de pois chiches
12 godz. 15 min
Salade de quinoa, carottes et clémentines
25min
Salade de petit épeautre aux légumes
1h 15min
Marmite d'épeautre aux légumes et saucisse de soja
1h 30min
Lentilles en salade
1h
Salade de quinoa aux deux haricots
45min
Boulgour à l'orientale
35min
Lentilles corail et quinoa au curry
25min