Tourte corse aux blettes et poireaux

Tourte corse aux blettes et poireaux

3.1 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 portions

Składniki

  • 400 g de feuilles de blette le vert seulement
  • 200 g d'oignons coupés deux
  • 300 g de blancs de poireau coupés en rondelles
  • 2 c. à soupe de sel
  • 400 g de pâte brisée maison
  • farine pour fariner
  • beurre pour le moule
  • 20 g d'huile d'olive et un peu pour huiler
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre moulu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 736 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 1516.2 kJ / 364.2 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 33.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...