Tourte corse aux blettes et poireaux

Tourte corse aux blettes et poireaux

3.1 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 portions

Składniki

  • de feuilles de blette le vert seulement
    400 g
  • d'oignons coupés deux
    200 g
  • de blancs de poireau coupés en rondelles
    300 g
  • de sel
    2 c. à soupe
  • de pâte brisée maison
    400 g
  • farine pour fariner
  • beurre pour le moule
  • d'huile d'olive et un peu pour huiler
    20 g
  • de sel
    3 pincées
  • de poivre moulu
    3 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 364.2 kcal / 1516.2 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 33.3 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 736 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...