Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 10 foglie di basilico fresco, lavate
- 100 g di cipolla in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2571.8 kJ / 614.5 kcal
- Białko
- 62.8 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1534.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa in rosso con patate
1h 30min
Cozze al vino bianco
40min
Bisque con capesante, crostini e olio al limone
5h 10min
Trippa alla parmigiana
1h 20 min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20 min
Spaghetti alla chitarra con aragosta
1h 30min
Gnocchi ripieni piccanti con salsa di pomodoro
1h 40min
Pescestocco alla messinese
30min
Sardine al cartoccio
50min
Malloreddus alla campidanese
3h
Zuppa di cozze
1h
Spaghetti con la bottarga
25 min